Bakan Uraloğlu: İnternet Aksaklıkları Dünya Genelinde ve Siber Saldırı Kaynaklı Değil

Bakan Uraloğlu: İnternet Aksaklıkları Dünya Genelinde ve Siber Saldırı Kaynaklı Değil

Bakan Uraloğlu: İnternet Aksaklıkları Dünya Genelinde ve Siber Saldırı Kaynaklı Değil
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.07.2024
A+
A-

Bakan Uraloğlu: İnternet Aksaklıkları Dünya Genelinde ve Siber Saldırı Kaynaklı Değil

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, internet kullanımındaki aksaklıkların dünya genelinde yaşandığını ve Türkiye’deki birçok firmayı da etkilediğini belirtti. Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, “Bu sıkıntının siber saldırı kaynaklı olmadığını ve önemli bir kısmının giderildiğini” ifade etti.

Dünya genelinde birçok firma, internet kullanımı sırasında mavi ekran hatası ile karşılaştı. Büyük kurumsal firmaların uygulamalarında meydana gelen aksaklıkların da aynı sebepten kaynaklandığı tespit edildi. Türkiye’de havacılık ve bankacılık sektörleri de bu sorunu yaşadı. Peki, bu global kriz siber saldırıdan mı kaynaklanıyor? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyla ilgili olarak, “İlgili kurumlarla hemen iletişime geçtik. Bu aksaklıkların büyük bir bölümünü giderdik. Birkaç saat içinde sistemin vatandaşı etkilemeyecek duruma geleceğini söyleyebilirim. Bu durumun tekrarlanmaması için gerekli önlemleri planladık. İlgili kurumlarımız, özel sektör ve kamu ile sürekli iletişim halinde. Bu olayın bir siber saldırı olmadığını belirtmek isterim,” şeklinde açıklamada bulundu.

Dünya genelinde siber saldırı: Bütün sistemler çöktü! - Bursada Bugün -  Bursa bursa haber bursa haberi bursa haberleri Bursa

 BTK ve USOM Çalışıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM), internet kullanımında yaşanan sorunların nedenini tespit etmek ve çözümlemek amacıyla çalışmalarına başladı. USOM’dan yapılan açıklamada, “Yaşanan aksaklık siber saldırı kaynaklı değil, üretici firmanın yayınladığı bir güncellemeden kaynaklanıyor” denildi.

Sorun: CrowdStrike

Yaşanan sorunların, Türkiye’de de birçok şirket ve kurumun hizmet aldığı siber güvenlik firması CrowdStrike’ın dün gerçekleştirdiği bir güncellemeden kaynaklandığı düşünülüyor. 2011 yılında kurulan CrowdStrike, bulut tabanlı çözümler ve yapay zeka destekli teknolojiler kullanarak, kurumların siber tehditlere karşı korunmasını hedefliyor. Şirket, siber saldırıları gerçek zamanlı olarak tespit edip önlemeye odaklanarak geniş bir tehdit istihbaratı sunuyor. Endpoint koruma, yönetilen tehdit avcılığı ve olay müdahalesi gibi hizmetler sunan CrowdStrike, dünya çapında birçok büyük kuruluş tarafından tercih ediliyor.

Siber Saldırı Nedir, Türleri Nelerdir? - CyberMag

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.