Planlar netleşti: İran İsrail’i, İsrail İran’ı vurmaya hazır

İsrail, Şam’daki İran konsolosluğunu vurdu. Üst düzey 7 İranlı öldü. Tahran’ın misillemeyi vekil güçler üzerinden yapacağı ifade edilirken, İran doğrudan İsrail’i saldırırsa Tel Aviv’in de İran’ın nükleer tesislerini vuracağı kaydedildi.

Planlar netleşti: İran İsrail’i, İsrail İran’ı vurmaya hazır
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.04.2024
A+
A-

Suriye’nin başkenti Şam’da büyükelçilik binası arazisindeki bir başka binaya gerçekleştirilen saldırıda, üst düzey İranlı askeri yetkililer ölümüştü.

Saldırı sonrası intikam yemini eden İran, İsrail’in gereken cevabı alacağını söylüyor.

Amerikan CNN International kanalı, İran’ın İsrail’e doğrudan saldırmasının pek olası olmadığını, Tahran’ın bunun yerine vekil güçleri kullanabileceğini belirtti.

Planlar netleşti: İran İsrail'i, İsrail İran'ı vurmaya hazır

İstihbarat kaynaklarından aldığı bilgiyi aktaran CNN; “Tahran, ABD veya İsrail’in başlatacağı herhangi bir saldırıya vereceği tepkiden endişe duyduğu için durumu ciddi şekilde tırmandırmak istemiyor. ABD istihbarat kaynakları, İran’ın önümüzdeki günlerde vekil güçleri kullanarak İsrail’e füze saldırısı düzenleyebileceğini belirtiyor.” dedi.

Londra merkezli Elaph News ise, İran’ın İsrail’e doğrudan saldırması durumunda, İsrail’in de İran’daki hedefleri vurarak misilleme yapacağını yazdı. Adı açıklanmayan bir güvenlik kaynağına atıfta bulunulan haberde, “İsrail’in son günlerde İran’ın nükleer tesislerini ve kritik altyapısını hedef alacak saldırılar için hava tatbikatları düzenlediği iddia ediliyor.” denildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.